McLaren Automotive viert zijn eenjarig jubileum

Jun 21, 2012

 

Tijdens de afgelopen twaalf maanden heeft McLaren Automotive:

 • Een wereldwijd dealernetwerk in 22 landen opgericht
 • Meer dan 1000 optimaal presterende 12C-sportauto’s verkocht
 • Zijn McLaren Production Centre officieel laten openen door minister-president David Cameron
 • Het beste Britse luxueuze automerk gewonnen
 • McLaren Special Operations gelanceerd voor het bouwen van op maat gemaakte 12C-sportauto’s
 • De 12C GT3-racewagen geïntroduceerd

De 21ste van juni 2012 is een bijzondere mijlpaal voor McLaren Automotive, een bedrijf dat zich gedurende de afgelopen twaalf maanden heeft ontwikkeld tot een wereldwijde producent van luxewagens. Precies één jaar geleden is de eerste 12C-sportwagen verkocht en heeft McLaren zijn eerste filiaal in het Verenigd Koninkrijk geopend. Twaalf maanden later zijn er meer dan 1000 12C-sportwagens verkocht en heeft McLaren filialen geopend in 22 landen wereldwijd.

Managing Director Antony Sheriff: “Dit is een moment om trots op te zijn voor alle medewerkers van McLaren. In slechts twaalf maanden is de 12C een van de meest geprezen sportwagens ter wereld geworden onder zeer kieskeurige klanten. Sinds de dag dat Lewis Hamilton en Jenson Button officieel onze eerste showroom hebben geopend in Londen heeft McLaren een aanwezigheid opgebouwd in 38 steden in 22 landen wereldwijd.

“Aan de basis van deze ontwikkeling ligt een vastberaden toewijding aan de allerhoogste kwaliteit, persoonlijke zorg en ondersteuning voor alle klanten wereldwijd. Dat is wat onze klanten verwachten na het kopen van de auto en dat is net zo belangrijk als een snelle rondetijd.”

Globaal filiaalnetwerk in 22 landen

McLaren heeft vier regionale kantoren met elk een eigen leidinggevend team. De kantoren bevinden zich op enkele zeer prestigieuze wereldwijde locaties:

Europa: Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, België, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Zweden, Monaco

Noord-Amerika: Verenigde Staten, Canada

Midden-Oosten/Afrika: Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Koeweit, Saoedi-Arabië, Qatar, Zuid-Afrika

Aziatische - Pacifische regio: Japan, Singapore, Australië, Hongkong

Officiële opening van het McLaren Production Centre (MPC)

Minister-president David Cameron was verantwoordelijk voor de officiële opening van het nieuwe MPC in Woking. Tijdens zijn bezoek zei Mr. Cameron dat hij zoiets nog niet eerder had gezien. De minister-president, die het werk van de McLaren Group “inspirerend” noemde, zei dat zijn bezoek onderstreept dat Groot-Brittannië nog steeds beschikt over “toonaangevende technische vaardigheden, toonaangevende productiemogelijkheden en toonaangevende productietechnieken.” Hij voegde hieraan toe dat “een bezoek aan een plek als deze mij optimistisch stemt over de toekomst.”

Walpole-prijs voor beste Britse luxueuze automerk

McLaren Automotive kwam als winnaar naar voren uit een shortlist met enkele van de meest gelauwerde luxemerken in Groot-Brittannië, die allemaal binnen de luxebranche uitmuntendheid hoog in het vaandel hebben. De Executive Chairman Ron Dennis van McLaren Group & Automotive had het volgende te zeggen bij ontvangst van de prijs: “We wilden een hoogstaand automobielbedrijf opbouwen, waarbij we toonaangevende, uitstekend presterende voertuigen zouden produceren en op de markt zouden brengen. Om te worden erkend door onze veelgeprezen collega’s voor het realiseren van het beste luxemerk van Groot-Brittannië is zowel een eer als een bevestiging voor ons team: we zijn op de goede weg.”

Lancering van McLaren Special Operations

McLaren Special Operations is de nieuwe afdeling van McLaren Automotive. Ze is verantwoordelijk voor het afleveren van op maat gemaakte projecten voor de sportwagens van McLaren. Aan het hoofd van de afdeling staat programmadirecteur Paul Mackenzie. “McLaren Automotive biedt klanten van 12C al allerlei mogelijkheden om hun auto af te stemmen op hun wensen. We realiseren ons echter ook dat sommige eigenaars specifieke wensen hebben. Wij beschikken over de kennis en capaciteiten om vrijwel alles te ontwerpen, samen te stellen en te produceren wat een klant maar wil voor de 12C,” aldus Mackenzie.

Introductie van nieuwe 12C GT3

Tijdens de voorbereiding van McLaren GT op deelname met twee auto’s aan de Blancpain Endurance Series-race op het Magny Cours, kondigde de nieuwe producent van GT-raceauto’s aan dat de eerste 25 12C GT3-racewagens voor wedstrijden in 2012 zijn verkocht. Net zoals dit het geval was bij de 12C-wegauto, waarop de 12C GT3-raceauto is gebaseerd, is de vraag groter dan het aanbod. De beperkte productie van racewagens is verdeeld over raceteams die deelnemen aan uiteenlopende kampioenschappen in Europa.

Einde

Opmerkingen voor redacteuren:

Er zijn diverse afbeeldingen met een hoge resolutie die kunnen worden gedownload voor gebruik door de redactie: http://media.mclarenautomotive.com/.

McLaren Automotive is een onafhankelijk bedrijf onder leiding van Ron Dennis. Het maakt deel uit van het McLaren Technology Centre, het hoofdkantoor van de McLaren Group in Surrey. McLaren Automotive heeft een veelzijdig en vlekkeloos erfgoed bij het produceren van hoogstaande sportwagens voor op de weg: de McLaren F1-wegauto, die in 1992 op de markt is gebracht, heeft het wereldwijde snelheidsrecord op land verbroken in 1992 voor een productiewagen en wordt beschouwd als een van de beste voorbeelden van een exotische superauto. De Mercedes-Benz SLR McLaren is de meeste succesvolle superwagen ooit in zijn prijsklasse. Er zijn twee keer zoveel auto’s ervan verkocht als zijn naaste concurrent met een kunststofchassis.

McLaren Automotive werkt nu aan de lancering van een nieuw autobedrijf met behulp van een mondiaal dealernetwerk voor luxueuze wagens. Deze dealers verkopen alle verschillende sportwagens van McLaren die zijn geproduceerd in het geavanceerde nieuwe productielocatie, het McLaren Production Centre.

McLaren Automotives eerste model is de MP4-12C. De 12C, die qua concept en ontwikkeling is gebaseerd op de uitgebreide ervaring van het bedrijf in Formule 1, is lichter, krachtiger, zuiniger en exclusiever dan de belangrijkste concurrenten. Na de 12C staan diverse nieuwe modellen en hiervan afgeleide voertuigen van McLaren op stapel. Ondanks de uitstekende prestaties zijn ze zeer zuinig, aangezien optimaal wordt geprofiteerd van de technologie en knowhow uit de Formule 1.

De beoogde prestaties worden gerealiseerd door een uit één onderdeel bestaand gegoten kunststofchassis, dat nieuw en uniek is op de kernmarkt voor sportwagens. Hiervoor wordt een nieuwe productiemethode gebruikt. Alle McLarens zijn gebaseerd op deze innovatieve kunststoftechnologie: al 30 jaar lang maakt McLaren alleen maar voertuigen met een kunststofchassis voor wedstrijden of op de weg.

 

Wayne Bruce
Directeur van PR McLaren Automotive Limited
Telefoon: +44 (0) 1483 261067
Mobiel telefoonnummer: +44 (0) 7768 132429
E-mailadres: wayne.bruce@mclaren.com

Dan Connell
PR-manager producten McLaren Automotive Limited
Telefoon: +44 (0) 1483 262 673
Mobiel telefoonnummer: +44 (0) 7775 026459
E-mailadres: dan.connell@mclaren.com
Twitter: www.twitter.com/Dan_Connell

Dave Eden
Directeur mediazaken | McLaren Automotive Limited
Telefoon: +44 (0) 1483 262867
Mobiel telefoonnummer: +44 (0) 7500 857089
E-mailadres: dave.eden@mclaren.com
Twitter: www.twitter.com/DaveEden

 

 

Meer informatie

Website voor media: www.media.mclarenautomotive.com

YouTube: www.youtube.com/mclarenautomotivetv

Facebook: www.facebook.com/mclarenautomotive

 

LANGUAGES

DOCUMENTS

IMAGES

 • McLaren showroom in London
  McLaren showroom in London
 • McLaren Production Centre
  McLaren Production Centre
 • Ron Dennis receives Walpole award for Best British Luxury Brand
  Ron Dennis receives Walpole award for Best British Luxury Brand
 • McLaren MP4-12C
  McLaren MP4-12C
 • McLaren MP4-12C GT3
  McLaren MP4-12C GT3

© Copyright McLaren Automotive Limited.

Reproduction free for editorial use only.