McLaren Automotive firar sitt första år

Jun 21, 2012

 

De senaste 12 månaderna har McLaren Automotive:

 • etablerat ett globalt återförsäljningsnätverk i 22 länder
 • sålt över 1000 12C supersportbilar
 • öppnat McLaren Production Centre i närvaro av Storbritanniens premiärminister David Cameron
 • utnämnts till Bästa Brittiska Lyxmärke
 • lanserat McLaren Special Operations som skapar skräddarsydda 12C sportbilar
 • introducerat tävlingsbilen 12C GT3

21 juni 2012 representerar en fantastisk milstolpe för McLaren Automotive som under de sista 12 månaderna utvecklats till en global producent av lyxbilar. För exakt ett år sedan såldes det första exemplaret av vår supersportbil 12C och McLaren öppnade sitt första återförsäljningsställe i Storbritannien. Tolv månader senare har vi sålt över 1000 12C och expanderat vårt återförsäljningsnätverk till 22 länder världen runt.

VD Antony Sheriff sa: ”Alla här på McLaren är väldigt stolta över vad vi åstadkommit under de senaste 12 månaderna. 12C:an är nu etablerad som en av de mest hyllade supersportbilarna i världen inom en mycket kräsen kundkrets. Från den dag när Lewis Hamilton och Jenson Button officiellt öppnade vårt första visningsrum i London har McLaren nu utvidgat sitt nätverk till 22 länder världen över.

Vårt företag fokuserar målmedvetet på att ge våra kunder den allra bästa kvalité och personlig omsorg och support var de än befinner sig i världen. Det är vad våra kunder förväntar sig efter att de köpt bilen och det är precis lika viktigt för oss som vad snabba varvtider är.”

Globalt återförsäljningsnätverk i 22 länder

Genom våra fyra regionala kontor, alla med sitt eget ledningsteam, har McLaren etablerat visningsrum i några av de mest prestigefyllda platserna i världen:

Europa: Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Spanien, Belgien, Italien, Schweiz, Österrike, Sverige, Monaco

Nordamerika: USA, Kanada

Mellanöstern/Afrika: Förenade Arabemiraten, Kuwait, Saudiarabien, Qatar, Sydafrika

Fjärran Östern och Australasien: Japan, Singapore, Australien, Hong Kong

Officiell öppningsceremoni för McLaren Production Centre (MPC)

Storbritanniens premiärminister David Cameron öppnade officiellt vårt nya MPC i Woking och sa under sitt besök att han aldrig sett något liknande. Mr Cameron beskrev McLaren-koncernens arbete som ”inspirerande” och sa att hans besök var en fantastisk påminnelse att Storbritannien fortfarande har ”ingenjörskonst, tillverkningsteknik och produktionsteknik i världsklass”. Premiärministern sa vidare att ”det är besök till sådana här platser som gör mig optimistisk om vår framtid”.

Walpole-pris för Bästa Brittiska Lyxmärke

McLaren Automotive valdes som vinnare från en lista av några av Storbritanniens mest vördade lyxföretag, vilka alla tjänar som exempel på utmärkta varor och service inom lyxsektorn. När han tog emot priset sa styrelseordföranden för McLaren Group & Automotive, Ron Dennis, ”Vi hade som mål att bygga ett världsledande bilföretag som producerade och marknadsförde supersportbilar som var de bästa av sin klass. Att bli erkänd av sådana ansedda jämlikar som att ha dessutom ha byggt det Bästa Brittiska Lyxmärket är både en ära och en bekräftelse för vårt team att vi jobbar i rätt riktning”.

McLaren Special Operations lanseras

McLaren Special Operations är en ny division inom McLaren Automotive och har som ansvar att leverera skräddarsydda projekt för McLaren sportbilar. Den leds av vår Programdirektör Paul Mackenzie. ”McLaren Automotive erbjuder redan kunder som köpt 12C:an omfattande möjligheter att skräddarsy sin bil, men vi vet att några av våra kunder har väldigt specifik smak och vi har kunskapen och möjligheten att designa, skapa och producera nästan allt en kund kan tänkas vilja ha i sin 12C”, säger Mackenzie.

Nya 12C GT3 gör debut

Samtidigt som McLaren GT förberedde sig för att tävla med två bilar i Blancpain Endurance Series vid Magny Cours kungjorde tillverkaren av den nya GT-tävlingsbilen att deras första 25 12C GT3 tävlingsbilar som kunde köpas för tävlingar år 2012 redan sålts. Precis som för 12C sportbilen på vilken 12C GT3 tävlingsbilen är baserad överstiger efterfrågan tillgången. Den begränsade produktionen av tävlingsbilar har distribuerats till kundteam för att tävla i olika tävlingar Europa över.

Slut

Kommentarer för redaktörer:

Ett antal högupplösta bilder kan laddas ned för pressanvändning från: http://media.mclarenautomotive.com/.

McLaren Automotive är ett självständigt företag, lett av Ron Dennis och baserat vid McLaren Technology Centre, McLaren-gruppens huvudkvarter i Surrey, England. McLaren Automotive har ett rikt och oavbrutet arv av att producera förstklassiga sportbilar för landsvägsanvändning: McLaren F1, som lanserades 1992, satte ett nytt världsrekord som världens snabbaste produktionsbil och anses som ett av de bästa exemplen på en exotisk superbil. Mercedes-Benz SLR McLaren är den mest sålda superbilen någonsin i sin prisklass och har sålt två gånger som mycket som dess närmsta kolfiberbaserade rival.

McLaren Automotive lanserar nu ett nytt bilföretag genom ett globalt nätverk av högt ansedda återförsäljare av förstklassiga bilar som ska sälja ett fullt sortiment av McLaren supersportbilar byggda i en avancerad ny tillverkningsenhet, McLaren Production Centre.

McLaren Automotives debutmodell är MP4-12C. 12C, vars koncept och utveckling baserats på företagets långa erfarenhet av Formula 1 bilar. Den väger mindre, har mer styrka, är mer bränsleeffektiv och mer exklusiv än sina rivaler. 12C kommer följas av ett sortiment av nya McLaren-modeller som alla är mycket effektiva högprestandabilar och som använder McLarens Formula 1 teknologi och know-how på bästa sätt.

Med 12C introducerar McLaren Automotive ett unikt allt-i-ett kolfiberchassi för sportbilssegmentet genom att använda en ny produktionsmetod. Alla McLaren-bilar ska baseras på denna innovativa kolfiberteknologi; McLaren har faktiskt inte byggt en enda tävlingsbil eller sportbil på något annat än ett kolfiberchassi på de senaste 30 åren.

 

Wayne Bruce
Global PR-chef McLaren Automotive Limited
Tel: +44 (0) 1483 261067
Mobil: +44 (0) 7768 132429
E-post: wayne.bruce@mclaren.com

Dan Connell
Produkt PR-chef McLaren Automotive Limited
Tel: +44 (0) 1483 262 673
Mobil: +44 (0) 7775 026459
E-post: dan.connell@mclaren.com
Twitter: www.twitter.com/Dan_Connell

Dave Eden
Pressansvarig | McLaren Automotive Limited
Tel: +44 (0) 1483 262867
Mobil: +44 (0) 7500 857089
E-post: dave.eden@mclaren.com
Twitter: www.twitter.com/DaveEden

 

Mer information

Presswebbsida: www.media.mclarenautomotive.com

YouTube: www.youtube.com/mclarenautomotivetv

Facebook: www.facebook.com/mclarenautomotive

LANGUAGES

DOCUMENTS

IMAGES

 • McLaren showroom in London
  McLaren showroom in London
 • McLaren Production Centre
  McLaren Production Centre
 • Ron Dennis receives Walpole award for Best British Luxury Brand
  Ron Dennis receives Walpole award for Best British Luxury Brand
 • McLaren MP4-12C
  McLaren MP4-12C
 • McLaren MP4-12C GT3
  McLaren MP4-12C GT3

© Copyright McLaren Automotive Limited.

Reproduction free for editorial use only.