McLaren Automotive lanceert gloednieuwe film met als titel McLaren 50 – Courage

Feb 1, 2013

 

De eerste van drie in opdracht gemaakte films wordt vandaag online gezet. In de film wordt het merk McLaren vanuit een andere hoek belicht in het kader van zijn 50-jarige jubileum.

In plaats van aandacht voor de technologisch innovatieve, met benzinedampen gevulde wereld van het Formule 1-team van Vodafone McLaren Mercedes, of zelfs voor de nieuwe Automotive-afdeling van de groep en haar baanbrekende 12C en McLaren P1™, wordt de lens dit keer gericht op het menselijke verhaal achter McLaren: Bruce McLaren, die vijftig jaar geleden zijn raceteam heeft opgericht.

De korte film, die op gevoelige wijze door Marcus Söderlund (een bekende maker van muziekvideo’s in Zweden) in beeld is gebracht, maakt deel uit van drie films die zijn geproduceerd in het kader van het 50-jarige jubileum. In de films wordt het erfgoed van Bruce McLaren verkend door de plek van zijn ongeluk op te zoeken op het circuit van Goodwood in 1970, het ongeluk waarbij hij op de jonge leeftijd van 32 om het leven kwam. De film, die wordt gekenmerkt door Söderlunds opvallende, dromerige stijl, wordt vergezeld door een ontroerende monoloog van Bruce McLaren, een monoloog die eindigt met de volgende veelzeggende woorden:

“…Wat een tragisch einde lijkt, is in feite een nieuw begin. Zoals ik altijd al heb beweerd: om iets goed te doen is zo belangrijk, dat een dodelijke poging in het streven naar verbetering nooit roekeloos is. Het draait niet om hoe oud je wordt, maar om wat je hebt gepresteerd...”

Marcus Söderlund zei: “Dit is Bruce McLarens film. Ik vind het geweldig dat Bruce McLaren terugkeert naar de plek van zijn ongeval, als een soort engel uit een film van Frank Capra. Ik kreeg de rillingen van het scenario voor deze film. Ik wilde dat gevoel opnieuw uitdragen. Ik wilde dat de film bolstond van emoties. Ik ben geobsedeerd door gebaren: dingen die onthullen wie we zijn en de fysieke ruimte waarin we bestaan benadrukken. Films kunnen je kijk op de wereld veranderen door je te tonen hoe iemand anders de wereld ziet. Dit is hoe ik denk dat Bruce McLaren de wereld zag."

Ron Dennis CBE, Executive Chairman, McLaren Group en McLaren Automotive, voegde hieraan toe: “McLaren kent een lange en veelbesproken geschiedenis, maar het erfgoed van McLaren laat zich minder gemakkelijk definiëren. Dat is omdat hier elke dag een nieuw hoofdstuk aan toe wordt gevoegd door de toegewijde mannen en vrouwen die werken in het McLaren Technology Centre.

“Bruce McLaren was verantwoordelijk voor het eerste hoofdstuk van het verhaal, maar de legende zal nog vele jaren worden voortgezet. Ik ben ook niet meer dan een hoofdstuk en niet het hele boek. Ik wil graag dat anderen met het verloop van tijd ook hun eigen hoofdstuk schrijven. Dit is een boek waaraan nog wordt geschreven. Misschien is dat wel McLarens belangrijkste erfgoed.”

Delen twee en drie van McLarens kortefilmtrilogie verschijnen binnenkort en worden, net als deel één, gepromoot via www.mclaren.com, via het officiële YouTube-kanaal van McLaren Automotive - http://youtu.be/23E1m8ZxFmU - en op www.facebook.com/McLarenAutomotive.

Einde

Opmerkingen voor redacteuren:

‘McLaren 50 – Courage’ kan worden bekeken en ingebed via het officiële YouTube-kanaal van McLaren Automotive: http://youtu.be/23E1m8ZxFmU.

Een reeks afbeeldingen met een hoge resolutie die bij dit persbericht hoort, kan worden gedownload op de mediasite van McLaren: http://www.media.mclarenautomotive.com.

Over Marcus Söderlund
Marcus Söderlund, die is geboren in Bergsjon (een voorstad van Göteborg), heeft film en regie gestudeerd aan de Universiteit van Göteborg, waar hij afstudeerde in 2007. In datzelfde jaar ontving hij een Kodak Cinematography Award. Zijn muziekvideo’s zijn genomineerd voor vier Zweedse Grammy's en zijn promo voor ‘Silly Crimes’ van The Tough Alliance was terug te vinden in Pitchforks 50 beste muziekvideo’s van 2000 - 2009. CEO Come with Me werd bovendien geselecteerd door Pitchfork als beste video van 2010. Marcus heeft inmiddels samengewerkt met acts als The XX, Miike Snow en Fibes, Oh Fibes. Hij is in staat om aan vrijwel alles een dosis emotie toe te voegen: van een pasgeboren baby tot aan een bakstenen muur.

Over McLaren Automotive:
McLaren Automotive is een Britse constructeur van luxueuze, sportieve high-performancewagens. De zetel bevindt zich in het McLaren Technology Centre (MTC) in Woking, Surrey.

Naar aanleiding van de wereldwijde lancering van het bedrijf in 2010 heeft McLaren Automotive de revolutionaire 12C en 12C Spider gelanceerd. In overeenstemming met haar plan om elk jaar een nieuw model te introduceren, onthulde McLaren Automotive onlangs de McLaren P1 op de Mondial de l'Automobile in Parijs. Het merk, dat met een wereldwijd netwerk van toegewijde dealers werkt, blijft groeien.

McLaren Automotive – Technische partners
McLaren Automotive werkt samen met toonaangevende internationale bedrijven in hun respectievelijke domeinen om een gespecialiseerde, innovatieve en verfijnde expertise te verzekeren. Deze omvatten Akebono, AkzoNobel, ExxonMobil en Pirelli.

Ontworpen voor het circuit – Ontwikkeld voor de weg
Het verband tussen de Formule 1 en auto’s van McLaren voor de openbare weg is een natuurlijke combinatie van ervaring, kennis, principes en overdracht van processen. Met de integratie van 50 jaar ervaring in de Formule 1 en de 20-jarige erfenis in de vervaardiging van iconische sportwagens ontwerpt, ontwikkelt en bouwt McLaren Automotive de technologisch geavanceerde, revolutionaire en compromisloze 12C en 12C Spider.

McLaren, pionier in het gebruik van koolstofvezel bij de productie van haar auto's tijdens de afgelopen 30 jaar, introduceerde voor het eerst het koolstofchassis van de McLaren Formule 1 MP4/1 in 1981 en 1993. Sindsdien heeft het merk geen enkele auto meer gemaakt zonder een koolstofvezelchassis.

Bezoek voor meer informatie de officiële website www.mclarenautomotive.com.

 

Meer informatie

Wayne Bruce
Directeur van Communicatie en Public Relations | McLaren Automotive Limited
Telefoon: +44 (0) 1483 261500
Mobile: +44 (0) 7768 132429
Email: wayne.bruce@mclaren.com

Lena Siep
Wereldwijde PR-manager | McLaren Automotive Limited
Telefoon: +44 (0) 1483 262038
Mobiel: +44 (0) 7826 91005
E-mailadres: lena.siep@mclaren.com

Dave Eden

Directeur Mediazaken | McLaren Automotive Limited
Telefoon: +44 (0) 1483 262867
Mobile: +44 (0) 7500 857089
Email:dave.eden@mclaren.com
Twitter: www.twitter.com/DaveEden

Website voor media: www.media.mclarenautomotive.com

Facebook: www.facebook.com/mclarenautomotive

Twitter: www.twitter.com/McLarenAuto

YouTube: www.youtube.com/mclarenautomotivetv

LANGUAGES

DOCUMENTS

IMAGES

  • McLaren Automotive launches new brand film entitled: McLaren 50 - Courage
    McLaren Automotive launches new brand film entitled: McLaren 50 - Courage
  • McLaren Automotive launches new brand film entitled: McLaren 50 - Courage
    McLaren Automotive launches new brand film entitled: McLaren 50 - Courage
  • McLaren Automotive
    McLaren Automotive

© Copyright McLaren Automotive Limited.

Reproduction free for editorial use only.