McLaren Automotive lanserar ny film: McLaren 50 – Courage

Feb 1, 2013

 

Den första av tre specialbeställda filmer visas för första gången idag. Filmen, en del av märkets femtioårsfirande, skildrar McLaren-märket på ett alldeles nytt sätt.

Istället för att fokusera på den högteknologiska och fartfyllda värld som Vodafone McLaren Mercedes Formula 1 team arbetar i eller koncernens nya Automotive-avdelning och dess banbrytande 12C och McLaren P1™, visar kortfilmen McLarens mänskliga bakgrund i form av Bruce McLaren som grundade tävlingsteamet för fem årtionden sedan.

Kortfilmen är regisserad med känsla av Marcus Söderlund, en ledande musikvideoproducent från Sverige, och är en del av femtioårsdagens trilogi. Filmen följer Bruce McLarens spöke som återvänder till den plats på Goodwood-banan där han kraschade 1970 – en krasch som dödade honom vid den tragiskt unga åldern av 32. Filmad på Söderlunds karaktäristiska drömliknande sätt och ackompanjerad av en nervkittlande Bruce McLaren monolog, slutar den gripande med orden:

“… Vad som kunnat ses som ett tragiskt slut var i själva verket en ny början. Som jag alltid sagt är det så mycket värt att göra något på bästa sätt att det aldrig kan anses vara dumdristigt att dö om målet är att göra det bättre. Liv mäts inte bara i år utan i vad du åstadkommit...”

Marcus Söderlund säger: “Det här är Bruce McLarens film. Jag älskar att Bruce McLaren återvänder till den plats där han kraschade, som en ängel från en Frank Capra film. Manuset för den här filmen fick mig att rysa och jag ville återskapa den känslan. Jag ville fylla filmen med känslor. Jag är fascinerad av gester, saker som avslöjar vem vi egentligen är och de fysiska utrymmen som vi fyller. Filmer kan ändra hur du ser på världen genom att visa hur en annan person ser den. Så här föreställer jag mig att Bruce McLaren såg på världen.”

Ron Dennis CBE, styrelseordförande, McLaren Group och McLaren Automotive, tillade: “McLarens historia är lång och händelserik, men McLarens arv är svårare att definiera därför att det fortfarande levs varje dag av de dedikerade män och kvinnor som jobbar på McLaren Technology Centre.

“Bruce McLaren skrev början av historian och legenden kommer att leva vidare i många år till. Jag är bara ett kapitel, inte hela boken, och jag vill att andra ska skriva sina kapitel i framtiden. Det här är en bok som fortfarande håller på att skrivas, och detta är kanske det viktigaste arv McLaren lämnade efter sig.”

Del två och tre av McLarens kortfilmstrilogi kommer släppas som planerat och ska precis som del ett kunna ses på www.mclaren.com och på McLaren Automotives officiella YouTube-kanal - http://youtu.be/23E1m8ZxFmU - och www.facebook.com/McLarenAutomotive.

Slut

Kommentarer för redaktörer:

‘McLaren 50 – Courage’ kan ses och länkas till på McLaren Automotives officiella YouTube-kanal– http://youtu.be/23E1m8ZxFmU.

Ett urval högupplösta bilder för filmen kan laddas ned från McLaren Automotives pressida - http://www.media.mclarenautomotive.com.

Om Marcus Söderlund

Född i Bergsjön, en förort norr om Göteborg. Marcus Söderlund läste film och regi vid Göteborgs Universitet, varifrån han utexaminerades 2007. Samma år vann han Kodak Cinematography Award. Hans musikvideor har nominerats för 4 svenska Grammys och hans promo för The Tough Alliances "Silly Crimes" kom med på Pitchforks lista över 2000-talets 50 bästa musikvideos. CEO Come with Me valdes som Pitchforks bästa video 2010. Marcus har jobbat med artister som The XX, Miike Snow and Fibes, Oh Fibes. Han har en förmåga att injicera känslor i i stort sett alla ämnen, vare sig det handlar om nyfödda barn eller en tegelmur.

Om McLaren Automotive:

McLaren Automotive är en brittisk tillverkare av lyxiga supersportbilar och har sin hemvist i McLaren Technology Centre (MTC) i Woking, Surrey, England.

Efter företagets globala lansering 2010 lanserade McLaren Automotive den banbrytande 12C och 12C Spider, och avslöjade nyligen McLaren P1 vid Paris Motor Show i enlighet med sina planer att introducera en ny modell varje år. Företaget fortsätter att expandera genom ett dedikerat globalt nätverk av återförsäljare på all större regionala bilmarknader.

McLaren Automotives tekniska partners
I utvecklingen, ingenjörsarbetet och tillverkningen av sitt sortiment innovativa och högt eftertraktade sportbilar har McLaren Automotive ingått partnerskap med världsledande företag för att få tillgång till specialistkunskap och teknik. Dessa inkluderar Akebono, AkzoNobel, ExxonMobil och Pirelli.

Designad för att tävla, utvecklad för vanliga vägar

Kopplingen mellan Formel 1 och sportbilar är hos McLaren en naturlig process av erfarenhet., kunskap, principer och processöverföring. Genom att integrera 50 års Formel 1 tävlingsexpertis och kunskap och 20 års erfarenhet av att producera banbrytande sportbilar, designar, utvecklar och bygger McLaren Automotive de teknologiskt avancerade och banbrytande 12C och 12C Spider – bilar helt utan kompromisser.

McLaren har varit pionjärer i användningen av kolfiberteknologi under de sista 30 åren sedan vi introducerade ett kolfiberchassi för både tävlingsbilar och sportbilar med 1981 års McLaren MP4-1 och 1993 års McLaren F1. McLaren har inte byggt en bil utan kolfiberchassi sedan dess.

Gå till www.mclarenautomotive.com för mer detaljer.

 

Mer information

Wayne Bruce
PR-chef/Kommunikationschef McLaren Automotive Limited
Tel: +44 (0) 1483 261500
Mobil: +44 (0) 7768 132429
E-post: wayne.bruce@mclaren.com

Lena Siep
Global PR-chef | McLaren Automotive Limited
Tel: +44 (0) 1483 262038
Mobil: +44 (0) 7826 91005
E-post: lena.siep@mclaren.com

Dave Eden 
Press Officer | McLaren Automotive Limited
Tel: +44 (0) 1483 262867
Mobil: +44 (0) 7500 857089
E-post: dave.eden@mclaren.com
Twitter: www.twitter.com/DaveEden

Presswebbsida: www.media.mclarenautomotive.com

Facebook: www.facebook.com/mclarenautomotive

Twitter: www.twitter.com/McLarenAuto

YouTubewww.youtube.com/mclarenautomotivetv

LANGUAGES

DOCUMENTS

IMAGES

  • McLaren Automotive launches new brand film entitled: McLaren 50 - Courage
    McLaren Automotive launches new brand film entitled: McLaren 50 - Courage
  • McLaren Automotive launches new brand film entitled: McLaren 50 - Courage
    McLaren Automotive launches new brand film entitled: McLaren 50 - Courage
  • McLaren Automotive
    McLaren Automotive

© Copyright McLaren Automotive Limited.

Reproduction free for editorial use only.